Laminaat is een zeer veelzijdige en populaire vloer. Het is vooral de combinatie kunststof materiaal met een natuurlijke aanblik die aanspreekt. Het materiaal is kleur- en slijtvast, makkelijk in het onderhoud en kan in veel gevallen zelf worden gelegd. Daarnaast zijn de kosten te overzien.

Laminaat wordt geleverd in stroken, waarvan de kern bestaat uit MDF of HDF. In beide gevallen gaat het om samengeperste houtsnippers, waarbij HDF staat voor een sterkere samenpersing en daardoor een hogere kwaliteit. Aan de onderkant zit een laag die kromtrekken voorkomt en bovenop het MDF/HDF is een decoratieve laag aangebracht. Meestal is dit papier met een fotoprint, vaak van een houtstructuur, maar tegenwoordig ook steeds vaker natuursteen of iets anders.

Kijk naast het gebruiksgevoel ook naar de legmethode. Veel mensen kiezen voor het gebruiksvriendelijke kliklaminaat. Dit is een kostenbesparende keus, omdat het makkelijk zelf te leggen is, maar op de lange termijn geen aanrader.

Een nadeel van laminaat is dat het vrij gehorig is, waardoor een goed isolerende ondervloer nodig is. Het is ook niet geschikt voor vochtige ruimte zoals bijvoorbeeld toilet of badkamer. De kern zet namelijk uit als het water opneemt. Wilt u laminaat voor de badkamer, kies dan laminaat dat geheel uit kunststof is gemaakt.

Er bestaat laminaat dat uitermate geschikt is voor bedrijfsmatig gebruik.

Klik hier om contact op te nemen voor advies over laminaatvloeren.